Heerenveen 7.11.2015 - Reisverslag uit Bergum, Nederland van Liana Zuidema - WaarBenJij.nu Heerenveen 7.11.2015 - Reisverslag uit Bergum, Nederland van Liana Zuidema - WaarBenJij.nu

Heerenveen 7.11.2015

Blijf op de hoogte en volg Liana

07 November 2015 | Nederland, Bergum

FLAL Oranje-Belvédèretocht

Volgens mij begint ook de Flal met belevingstochten. Nu beleven we altijd wel wat onderweg, maar vandaag staat er nog een andere sportbeleving op het programma. Ook kunst, cultuur en geschiedenis zal de aandacht krijgen
We mogen starten in het Abe Lenstra Stadion. We kunnen het “heiligdom” van binnen aanschouwen. Een moeilijk momentje voor Leeuwarders, maar het moet maar even.
Dan gaan we naar Oranjewoud. We gaan door de prachtige bossen, lopen een stukje Jabikspaad en dan gaan we naar de Ecokathedraal van Louis Le Roy. Hier glibberen, klimmen en dalen we over de gladde stenen. Het is een indrukwekkend geheel, bouwwerken die langzamerhand door de natuur worden overgenomen. De bedenker ligt hier begraven en vrijwilligers bouwen nog steeds door. Ook wij gaan door naar onze eerste rust in Mildam. We worden getrakteerd op marmercake van een ijverige bakster.
Na de rust gaan de hemelsluizen even open en zoals gewoon is, heb je de cape om en de regen is over. We lopen langs de Belvédère, maar gaan niet van het uitzicht genieten. Het blijkt dat de eenpersoonsdraaihekken ook tot tweepersoons omgetoverd kunnen worden.
Waar we niet direct aan voorbij lopen is het Museum Belvedère. Hier gaan we de bui afwachten en van binnen gaan we een beetje nat worden. Ik werp een blik op de tentoonstelling, maar besluit om niet naar binnen te gaan.
We gaan verder Oranjewoud door. Een villa met een verbodsbord om te fotograferen wordt door iedereen genegeerd. Ach, misschien moeten ze er dan maar een haag voor zetten. We zijn tenslotte in het Friese Haagje.
Al zingende bereiken we het stadion, waar we nog even sportief bezig gaan in het sportcafé.