Goutum 28.11.2015
Blijf op de hoogte en volg Liana
28 November 2015 | Nederland, Goutum
Na een aantal weken "wandeldroog" te hebben gestaan, mag er vandaag weer 25 km onder de zolen weggestampt worden.
Als we in Goutum aankomen is het al een drukte van belang. Wij zijn dan ook niet de enige sporters.
Vrij snel worden we losgelaten en mogen door Goutum. Daarna gaan we door het Friese Hoogland. Weidse uitzichten, weilanden en in de verte altijd een kerktoren. Daarnaast hebben we zicht op de skyline van Leeuwarden. Deze stad schampen we nog even langs de zijlijn en komen dan in Boksum waar we onze eerst pauze hebben. Een aantal wandelaars heeft zitting genomen bij de bakker, wij gaan naar het dorpshuis. We ontdekken hier een zaaltje waar nog ruimte genoeg is. Na de rust gaat het verder, een tunneltje, een bruggetje en zo gaat het maar door. We noemen het gekscherend het tunnel/bruggetje route. We gaan dwars door de landerijen. Het paadje ligt wat lager als het weiland en als het geregend heeft weet je wel waar het residu van de weilandgebruikers heen stroomt. Ach, we zijn wel wat gewend. Bij het spoor worden we veilig overzet door Mister Wandel. We genieten van het uitzicht van de Sipel op ‘e toer en steken het Van Haringsmakanaal over. Omhoog steken we een stukje af, naar beneden lopen we toch maar een stukje om. De tegels zijn niet echt voetganger vriendelijk. Door Ritsumasyl en met uitzicht op het Crystalic lopen we Leeuwarden binnen. We blijven een tijdje het water volgen en gaan daarna omhoog om wederom het spoor te kruisen. Dan is het weer tijd voor een pauze, die zeer welkom is. Een rondje over de atletiekbaan laten we maar aan een ander over. Na de rust gaan we weer langs het water, waar Sint met zijn Pieten voet aan wal zetten.
Wij steken het water over en lopen aan de andere kant verder. We zijn dan ook zo weer terug bij af. Nog even nagenietend van de leuke tocht keren we tevreden weer huiswaarts.