Haulerwijk 14.9.2013 - Reisverslag uit Haulerwijk, Nederland van Liana Zuidema - WaarBenJij.nu Haulerwijk 14.9.2013 - Reisverslag uit Haulerwijk, Nederland van Liana Zuidema - WaarBenJij.nu

Haulerwijk 14.9.2013

Blijf op de hoogte en volg Liana

14 September 2013 | Nederland, Haulerwijk

IJsclub Nooitgedagt

Voor de 7de keer wordt deze Tocht georganiseerd, voor ons is het de eerste keer.
We treffen in de kantine een paar bekenden en besluiten om gezamenlijk het eerste stuk van de route met elkaar op te lopen.
Het is miezerig weer en de papaplu houdt ons vandaag gezelschap.
We lopen via Een-West naar de Drie-Provinciën. We aanschouwen de eerste schreden van een jong kalfje en passeren een controlepost van een oldtimer rally.
Een mooie pruimenboom staat helaas te ver weg en we heten geen Jantje.
Bij de rust worden we door de organisatie getrakteerd op een kopje koffie en daarna nemen we afscheid van onze wandelvrienden. Zij gaan vandaag 20km doen en wij maar 10, we hebben dus tijd zat.
De route gaat verder door het prachtige Mandefjild en als we daar uit komen worden we verrast met een appel en een consumptie.
Op de straat Mandefjild worden we gespot door een fotograaf. De haren gaan in de plooi en misschien halen we de Nieuwe Ooststellingwerver wel.
Het laatste stuk komt Jan de Wind voorzichtig om de hoek kijken, maar het industrieterrein van Haulerwijk toont zich in volle glorie en een kwartiertje later bekijken we de skeelerwedstrijden. Ons geschooi om een beker bij de skeelerjongens levert niets op, maar we krijgen wel een mooi vaantje van de organisatie.
En wat schetst onze verbazing, 2 wandelmaatjes zijn al binnen. Hebben ze zich dan toch verlopen? Gelukkig niet, maar ook die wilden wel een keer een zaterdag vroeg thuis zijn.