Oldemarkt 5.3.2016
Door: FLAL Rottige Meente-wandeltocht
Blijf op de hoogte en volg Liana
05 Maart 2016 | Nederland, Oldemarkt
Het is nog steeds een kleine wereld. De zon doet zijn best, maar heeft vandaag te weinig kracht om echt door te breken. Er is een routewijziging, dus we missen een mooi stukje natuur. Nou ja we gaan er omheen en onze schoenen blijven droog, voorlopig. In Munnekeburen loopt een Groninger waarvan een Fries dorp naar hem vernoemd is, of is het andersom. Het maakt niet uit, ze hebben daar het Polderhuis waar we kunnen genieten van een heerlijk kopje soep.
Voor de pijlophalers van de 25 km zit het er hier op. We zitten weer in de staart van het peloton. Maakt niet uit het is mooi wandelweer en we hebben tijd genoeg. In Ossenzijl hebben we een rust in een nieuwe locatie. Voor het gebouw is het een zanderig geheel, maar de dorpsjeugd vermaakt zich prima. Dat een postbode nog steeds een belangrijk sociaal persoon is, blijkt als zij ziet dat de overbuurvrouw in de gang is gevallen. Gelukkig is het Rode Kruis dichtbij en hopelijk heeft de nieuwe heup de val goed doorstaan.
Wij gaan verder over het allemanspad en het zombies zoekpad. Nou zompig is het wel en het volgende rondje zompigheid slaan we over. Het asfalt lonkt.
We worden ingehaald door de eerste 40-ers. Altijd leuk om de snelle Jelles te treffen. Wij gaan nog even picknicken en aanvaarden dan de laatste paar kilometers. We passeren de kabouters en lopen al kletsend op de finish af.
We genieten nog van een versnapering en gaan dan voldaan naar huis.
Foto's