Dag 110 Pedrouzo - Reisverslag uit Pedrouzo, Spanje van Liana Zuidema - WaarBenJij.nu Dag 110 Pedrouzo - Reisverslag uit Pedrouzo, Spanje van Liana Zuidema - WaarBenJij.nu

Dag 110 Pedrouzo

Door: Liana

Blijf op de hoogte en volg Liana

16 November 2009 | Spanje, Pedrouzo

De schoenen en sokken zijn nog niet droog, maar ze moeten aan. Mijn oudjes zijn te glad van onderen en zo lek als een zeef. Voor ´s avonds kan het nog wel.
Ik zie nog wat oude kranten in de keuken liggen en neem een paar mee.
Het heeft de hele nacht gegoten dus die komen vananvond wel van pas.
Na nog een bakje gaat het weer verder. Er staat op de voorlaatste dag 33km op het programma.
Het regent niet zo erg en tot Arzua zijn het voornamelijk verharde wegen. Wel zijn er vrij veel riviertjes, die natuurlijk altijd laag liggen en dit gedeelte van Spanje heeft altijd bergen.
In Boente is het kerkje open en kan dus even gerust worden. Ik koop nog een bakje frambozen bij een boerderijtje, maar laat de helft staan, ze zijn niet zo lekker meer.
In Arzua krijg ik van een australische T en een engelse F, de jeugd die ik de laatste dagen vaker tref, Arzua kaas aangeboden.
Dan gaat het weer op en neer, maar nu regelmatig in de blubber. Het is wel een prachtige klim- en daalroute. Regelmatig door bos. Mocht niet van moeders, maar kinderen zijn nu eenmaal wel eens ongehoorzaam.
Ik ben vanavond maar weer eens in een prive herberg. Er is dan wel geen keuken, maar er staan automaten en er is internet. Maar de douche is nog het beste: een stortdouche heerlijk, vooral voor mijn arme voetjes. Ik heb ze maar op de foto gezet, want zo erg als ze er nu uitzien heb ik ze nog nooit gehad.
2 dagen watertrappelen, sokken die als schuurpapier over de tenen gaan. De linker voet is een bloedbad.
Ik voelde wel dat het niet goed zat, maar als je ze voelt is het al te laat. Dan is het gewoon doorlopen, muziek hard aan en op de tanden bijten. Nou ja zo ongeveer.

Ik moet nu nog eten en ik hoop dat de verhalen niet weer door elkaar komen.
Finesterra staat nog wel op het programma, maar ik denk dat het een bustocht wordt.
Morgen eerst de chef maar eens begroeten op dag 111 van de Camino van de Loco´s zoals ik hier de camino al heb horen noemen.

• 16 November 2009 - 19:30

Janneke:

2600 kilometer in 111 dagen, dat maakt een strak gemiddelde van bijna 23,5 km per dag !
    - Wauw !

16 Vierdaagsen van Mijmegen (en 1 losse dag)
    - Wauw !

En teruglopen, nee, doe maar niet: bij het Kerstdiner zou ik toch heel erg graag 2 "Buitenlanders" aan de tafel hebben.

Laatste loodjes meid: spreek je voeten even streng toe en doe morgen de groeten aan de chef.

• 16 November 2009 - 19:54

...... en deze middelbare dame moet haar bril opzetten als ze typt: dan kan ze namelijk Mijmegen nog wijzigen in Nijmegen voor ze op verzenden drukt :)

• 16 November 2009 - 20:05

Desiree:

Ach Liana.....Moeten nou net op de 1 na laatste dag je voeten nog naar zijn grootje gaan:(
    Nou ja, beter nu dan dat je nog 1000 km moet, maar leuk is het niet natuurlijk.
    Heel veel plezier morgen op weg naar de kathedraal.....ik ga aan je denken.
    En wat een feest dat de "chef" er dan ook is, wat zal dat een fijn weerzien zijn.
    Geniet ervan meis, je bent een kanjer!!!

Liefs Desiree

• 16 November 2009 - 20:28

Jolanda:

Yay... bijna gehaald!! Ik ben trots op je!

• 16 November 2009 - 21:27

Janet:

Camino van de loco's en 111 dagen.Kan bijna geen toeval zijn.Een beetje gek helpt natuurlijk ook wel bij zo'n tocht.Goed gedaan zus.
    Neem morgen maar een lekkere voetmassage,een goed hotel,lekker diner en een flesje cava.

• 16 November 2009 - 23:09

Trudy:

Och die arme voetjes van je. Om ze nu net op het laatste stuk zo kapot te lopen, das nou jammer. Maar meis, je bent er bijna!!!! Zet hem op, al zullen die laatste loodjes nu misschien wel extra zwaar wegen. Ik ben zo trots op je !! Dikke knuffel

• 17 November 2009 - 16:14

Pa En Ma:

Geweldig om dit te presteren, is meer dan een felicitatie waard! Fijn dat je nu in Santiago bent. Fijne dagen nog met Jelle, ook de groeten van de famkes.
    Twee dikke knuffels.
    Liefs en groetjes!

• 17 November 2009 - 17:16

Froukje Rietman:

GEFELICITEERD en TOT ZIENS!! Rust maar lekker uit. Groetjes van Froukje.

• 17 November 2009 - 20:28

Monica :

nog de laatste stuk,je bet er bijna is dat niet geweldig,je bet een kanjer we zijn er trots op je

dikke knuffels van ons allemaal en ook van Norma